Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Новите акциски грантисти ќе бидат познати во април PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 март 2017 09:48
Novite akciski grantisti kje bidat poznati vo april

Заврши проверката на административната усогласеност и подобност на пријавите поднесени на третиот повик за акциски грантови на Цивика мобилитас. Се очекува добитниците да бидат познати кон средината на април, по што ќе бидат известени сите пријавени организации и ќе бидат склучени договорите.

 
Нов санитарен јазол за учениците од ООУ „Гоце Делчев“ од Василево PDF Печати Е-пошта
Четврток, 16 Февруари 2017 08:06
DSC 0317

Учениците во општинското основно училиште „Гоце Делчев“ во општина Василево добија нов санитарен јазол и тоалети благодарение на поддршката на општината, МЦМС и Сокотаб. Реконструирани се електричната и водоводната инсталација, поставени се нови врати, нов покрив и санитарии. Буџетот на проектот е о [ … ]

 
Промоција на нови 38 грантови на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 Февруари 2017 15:57
Promocija na novi 38 grantovi na Civika mobilitas 1

Семејството на Цивика мобилитас, од денес (15 февруари 2017 година) брои 173 грантисти, а вкупната поддршка за која се склучени договори од почетокот на програмата изнесува речиси 262 милиони денари или нешто над 4,5 милиони швајцарски франци. На денешниот настан беа промовирани нови институционални [ … ]

 
Македонија сама треба да ја реши политичката криза PDF Печати Е-пошта
Петок, 10 Февруари 2017 09:30
grafikon

Влада на широка коалиција со сите поголеми партии е одговорот за кој се одлучиле најголем број од испитаниците (30,2%), втор најчесто избран одговор е влада формирана со мандат од СДСМ (27,3%), а за влада формирана со мандат од ВМРО-ДПМНЕ се одлучиле 23,5%, покажа анкетата на Телевизија Телма и МЦМС [ … ]

 
Девет мрежи на ГО подготвуваат акциски планови PDF Печати Е-пошта
Вторник, 07 Февруари 2017 08:17
Devet mrezhi na GO podgotvuvaat akciski planovi 1

Во периодот од 10 јануари до 6 февруари 2017 година околу 95 претставници на девет мрежи на граѓански организации поминаа низ работилници за подготовка на акциски планови за нивен развој. Работилниците ги организираа проектната канцеларија на ТАКСО и Ресурниот центар на ТАКСО воден од МЦМС чии експе [ … ]

 


Страна 1 од 146
civica-logo
tacso-logo

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести