Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Дали Западен Балкан доцни во остварувањето на Целите за одржлив развој на ОН? PDF Печати Е-пошта
Петок, 22 септември 2017 09:45
sustestvena vklucenost na gragjanskite organizacii vo celite za odrzliv razvoj na obedinetite nacii

Македонскиот центар за меѓународна соработка во соработка (МЦМС) објави краток документ за јавна политика под насловот: Суштествена вклученост на граѓанските организации во „Целите за одржлив развој“ на Обединетите нации. Дали земјите од Западен Балкан заостануваат?, на авторките Симона Огненовска о [ … ]

 
Граѓанските организации ќе и помогнат на Македонија да се подготови за развојна помош PDF Печати Е-пошта
Вторник, 19 септември 2017 14:32
Slika 1

Македонија треба да стане партнер на ЕУ, не да остане зависна од неа, истакна Никола Бертолини на тркалезната маса „Зајакнување на улогата на граѓанските организации во Македонија за развојна соработка и глобални прашања“ која се одржа во х. Арка во Скопје на 7 септември 2017г. Присутните дискутираа [ … ]

 
За задоволството од Владата во првите 100 дена и за претстојните локални избори PDF Печати Е-пошта
Петок, 15 септември 2017 13:52
grafikon 1 1592017

Речиси 59% од граѓаните се задоволни (целосно или делумно) од работата на Владата во првите 100 дена наспроти 39,0% кои се незадоволни. Ова го покажаа резултатите од истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма „100 дена Влада и локални избори“.

 
Каков Совет за соработка им треба на граѓанските организации? PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 11 септември 2017 09:39
Kakov Sovet za sorabotka im treba na gragjanskite organizacii

Во пресрет на рокот за доставување предлози за изменување и дополнување на одлуката за формирање на Совет за соработка помеѓу Владата и граѓанскиот сектор, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) заедно со ИПА механизмот на граѓански организации на 5 септември 2017 година, организираа ко [ … ]

 
Подароци за децата од СОС Детско село PDF Печати Е-пошта
Четврток, 07 септември 2017 16:15
Podaroci za decata od SOS Detsko selo 1

Капчиња, наметки, детски хокеј палки, ракавици, наочари за сонце беа само дел од подароците кои дечињата од СОС Детското село ги добија од семејството Мареј (Murray) од САД кое е сопственик на познатиот хокеј клуб од Детроит „Ред вингс“. 

 


Страна 7 од 161

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести