Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Новите вештини за обучување веднаш ќе се применат во организациите PDF Печати Е-пошта
Вторник, 18 јули 2017 13:05
Novite veshtini za obuchuvanje vednash kje se primenat vo organizaciite 1

Осуммина претставници на граѓански организации се стекнаа со вештини на обучувачи за време на истоимената обука што се одржа од 3 до 5 јули 2017 година во Скопје.

 
МЦМС ги јакне своите капацитети за антикорупција PDF Печати Е-пошта
Среда, 12 јули 2017 15:09
MCMS gi jakne svoite kapaciteti za antikorupcija 1

Да ги освежи и зајакне антикорупциските знаења и практични вештини на професионалците од целиот свет  и да им овозможи вмрежување и остварување на нови контакти – тоа беше целта на седмата по ред „Летна академија за антикорупција 2017“ што се одржа од 30 јуни до 7 јули 2017 г. во Лаксенбург, Ав [ … ]

 
Македонија се соочува со галопирачка миграција PDF Печати Е-пошта
Четврток, 06 јули 2017 12:17
Makedonija se soochuva so galopirachka migracija

Креирање регионални миграциски профили, засилен мониторинг на институциите од што краен производ ќе бидат извештаи и препораки кои ќе влијаат на моменталната состојба, „лобирање“ за промени во образовниот систем со акцент на дисперзираните студии, поттикнување на младинската работа и неформалното об [ … ]

 
Да изградиме мост на доверба со дијаспората PDF Печати Е-пошта
Четврток, 06 јули 2017 12:03
Da izgradime most na doverba so dijasporata 1

„За прв пат како влада работиме на тоа да изградиме мост на доверба со дијаспората. Тој мост треба да го изградиме заеднички“ – изјави Едмонд Адеми, министер без ресор задолжен за дијаспора, на тематскиот форум „Предизвици, перспективи и потенцијали на миграциите“, организиран од страна на Цивика мо [ … ]

 
МЦМС имаше успешна 2016 година PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 јуни 2017 13:29
MCMS imashe uspeshna 2016 godina 1

Новиот состав на Советот на МЦМС на 28 јуни 2017 година ја одржа првата редовна седница на која беше усвоен Извештајот за работа на МЦМС за 2016 година со Финансискиот извештај и Извештајот од независниот ревизор и беа избрани членовите на новиот Управен одбор.

 


Страна 10 од 161

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести