Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Огласи
Оглас за вработување: соработник на проекти и соработник за односи со јавност PDF Печати Е-пошта
Вторник, 29 ноември 2016 10:02

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) објавува јавен оглас за вработување на 2 (два) работника на определено време од шест месеци, со можност за продолжување, на работните места: 

  • Соработник на проекти: Раководење со проектен циклус (вклучително грантови) кој ги опфаќа сите фази вклучително и спроведување проектни активности, наративно и финансиско известување, следење и оценка;
  • Соработник за односи со јавност: Односи со јавност (подготовка на соопштенија за јавност, промотивен материјал, е-билтени, извештаи,  текстови за програмските активности за јавноста, организирање прес-конференции, координација на подготовка и издавање публикации, осигурување видливост на донатори и др.);
 
Јавен повик за понуди за избор на добавувач на истражувања на општествени теми [бр.11-284/5-2016] PDF Печати Е-пошта
Сабота, 05 ноември 2016 00:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ги поканува сите заинтересирани субјекти да учествуваат во тендерска постапка за набавка на истражувања. Предмет на набавката се истражувања на важни општествени теми кои ги засегаат граѓаните на Република Македонија.

 
Јавен конкурс за извршни директори PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 јуни 2016 00:00

Извршните директори на МЦМС го сочинуваат Одборот на директори кој е орган на секојдневно управување со работниот процес на МЦМС. Овој конкурс е отворен за избор на два извршни директори.

 
Оглас за сместување на студенти од САД, Канада и Австралија со македонско потекло од 8-29 јули 2016 PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 06 јуни 2016 00:00

МЦМС ги поканува семејствата од Скопје, кои имаат можност и сакаат, да се пријават и изразат интерес за обезбедување сместување и храна за студентите од САД, Канада и Австралија, кои како дел од програмата „Родум од Македонија“ ќе престојуваат во Македонија во периодот од 8 до 29 јули 2016 година.

 
Конкурс за истражувачки стории за корупција PDF Печати Е-пошта
Среда, 01 јуни 2016 15:20
konkurs-istrazuvacki-storii-korupcija

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија Социетас Цивилис – Скопје (ИДСЦС) ги покануваат сите заинтересирани новинари и студенти по новинарство да понудат предлог теми за истражувачки стории поврзани со корупцијата.

 


Страна 1 од 15
civica-logo
tacso-logo

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи