Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Волонтирај - излези од твојата „комфорт зона“ PDF Печати Е-пошта
Вторник, 01 август 2017 12:55
Volontiraj izlezi od tvojata komfort zona

Нела Мрчковска која учи и студира во САД и Вајдас Карпалавичиус од Литванија, изминативе два месеца волонтираа во Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). Тие имаа можност практично да го надополнат своето теоретско знаење од студиите, да видат како изгледа работата во една граѓанска орг [ … ]

 
Младите со македонско потекло повторно им се вратија на своите корени PDF Печати Е-пошта
Петок, 28 јули 2017 14:02
mladite-so-makedonsko-poteklo-povtorno-im-se-vratija-na-svoite-koreni 1

Тајлер Муреј (Tyler Murray), Валентина Талевски, Наташа Петреска, Дилон Огненовски (Dillon Ognenovski), Никол Крингс (Nicole Krings), Џереми Дросинис (Jeremy Drossinis), Илија Влчевски и Џејмс Цветковски (James Cvetkovski) се осуммина млади луѓе со македонско потекло кои живеат во САД, Австралија и [ … ]

 
Учениците од ОУ Коле Неделковски од 1ви септември во нови училници PDF Печати Е-пошта
Петок, 21 јули 2017 11:04
Uchenicite od OU Kole Nedelkovski od 1vi septemvri vo novi uchilnici 1

Со реновирањето на ОУ Коле Неделковски, општина Центар, Скопје, 640 ученици и 39 наставници ќе имаат подобри услови за учење. Ќе бидат заменети старите подови и вратите, ќе се варосаат ѕидовите, ќе се реновира училишната библиотека, ќе се набават географски карти и смарт-табла, нови клупи и столчиња [ … ]

 
Музиката ги развесели, граѓанските организации ги активираа посетителите на Д Фестивал PDF Печати Е-пошта
Четврток, 20 јули 2017 08:52
Muzikata gi razveseli gragjanskite organizacii gi aktiviraa posetitelite na D Festival

Голема раздвиженост во делот од кампот на Д Фестивал, каде што беа сместени тендите со претставниците на граѓанските организации, од 14 до 16 јули 2017. Цивика мобилитас веќе трета година по ред го поддржува учеството на граѓанските организации на фестивалот, а оваа година и со мал акциски грант.&nb [ … ]

 
Подобри комуникациски вештини за подобар имиџ PDF Печати Е-пошта
Вторник, 18 јули 2017 15:40
Podobri komunikaciski veshtini za podobar imidzh 2

Како да се подобрат вештините за комуникација со јавноста? Како ефикасно да се презентираат постигнатите резултати? Дали правилно ги употребуваме социјалните медиуми? Што е потребно за да се подобри имиџот на граѓанските организации? Може ли тоа да ја зајакне довербата меѓу нив и целните групи? Ова [ … ]

 


Страна 9 од 161

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести