Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Граѓаните за промени - Ден на граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Четврток, 07 септември 2017 16:09
Gragjanite za promeni Den na gragjanskite organizacii

Во духот на приближувањето на граѓанскиот сектор кон својот двигател - граѓаните, Цивика мобилитас го организира третиот Национален форум на кој ќе се претстават граѓанските организации со мноштво активности. Форумот ќе се одржи на 23 септември во Градскиот парк во Скопје, на Школка од 11.00 до 17.0 [ … ]

 
Кои се горливите проблеми на граѓаните во четири од регионите PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 септември 2017 16:49
koi se gorlivite problemi na graganite vo chetiri od regionite

Екипа на Цивика мобилитас од 30 август до 1 септември имаше повеќе средби со претставници на граѓански организации од четири региони на Македонија, грантисти на програмата. На овие средби тие ги ислушаа и разговараа со грантистите за проблемите кои тие ги сметаат за горливи и итни и кои треба да бид [ … ]

 
Започна летната турнеја за мониторинг и мотивација на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Среда, 30 август 2017 12:05
Zapochna letnata turneja za monitoring i motivacija na Civika mobilitas 2

Тимот на Цивика мобилитас кон крајот на јули започна со серија посети на своите своите грантисти чии проекти се спроведуваат во моментов или веќе завршиле, а чиј број e 208 организации. Целта на оваа турнеја е одблиску да се види работата на организациите, да се слушнат нивните искуства од проектите [ … ]

 
Нов импулс за поголемо учество на јавноста во креирањето политики PDF Печати Е-пошта
Петок, 25 август 2017 11:27
OGLEDALO FB

Со објавување на информации од седниците на Владата и продолжувањето на рокот на консултации на ЕНЕР ќе се придонесе за подобрување на транспарентноста во подготовката на законите.

 
Работата на ДКСК во првиот квартал од 2017 година PDF Печати Е-пошта
Четврток, 10 август 2017 13:42
dksk kvartalen izvestaj 2

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) го објави вториот квартален извештај „Следење на работата на Државната комисија за спречување на корупцијата“ што го опфаќа периодот од 1 јануари до 31 март 2017 година.

 


Страна 8 од 161

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести