Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Проблемот со депониите е длабок и потребно е долгорочно решение PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 декември 2017 15:57
Problemot so deponiite e dlabok i potrebno e dolgorochno reshenie 1

Депонии – каде и кога“, беше темата на регионалниот форумот кој се одржа денеска во Тетово, на кој учествуваа градоначалници и претставници на граѓанските организации, како и претставници на државни институции. Форумот беше организиран од страна на програмата Цивика мобилитас.

 
Ефектите од ТАКСО се вкоренија во граѓанското општество PDF Печати Е-пошта
Четврток, 30 ноември 2017 00:00
tacso 8 godini

На крајот на ноември завршува осумгодишната поддршка што проектот ТАКСО им ја даваше на граѓанските организации. Таа поддршка им овозможи на организациите да ги надминат предизвиците со кои се соочуваа, да зајакнат и да станат повлијателни во општеството.

 
Реновирање на школото како роденденски подарок PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 ноември 2017 15:32
renoviranje na shkoloto kako rodendenski podarok 1

„Ова е значително подобрување на условите во училиштето, родителите се презадоволни“, ни рече Светлана Масларевска, директорка на Основното училиште „Коле Неделковски“ од Скопје чиe реновирање неодамна го заврши Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). „Знаете“, додаде таа, „секој родите [ … ]

 
Регионални форуми на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Вторник, 28 ноември 2017 10:22
regionalen forum najava civica mobilitas

Цивика мобилитас ги најавува двата регионални форуми, кои ќе ги организира во југоисточниот и во полошкиот регион.

 
Визуелизирање на податоците за приближување на работата на ДКСК до граѓаните PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 27 ноември 2017 13:37
sledenje na rabotata na dksk

Kорупцијата е рак-рана на општеството“ е една од начесто експлoaтираните флоскули, не само во новинарските извештаи туку и во стручните трудови посветени на оваа тема. Дека е така, веројатно веќе никој не се сомнева. Иако корупцијата е комплексна појава, граѓаните на Македонија се многу свесни за н [ … ]

 


Страна 4 од 161

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести