Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Lajme
Ре-активирање на „Огледало на Владата“ PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E premte, 23 shkurt 2018 16:20
ogledalo na vladata 2018

Учествуваат ли граѓаните и граѓанските организации во процесите на подготовка на законите? МЦМС ги објави резултатите од следењето на консултациите со јавноста за законите објавени на Единствениот национален електронски регистер (ЕНЕР) за јануари 201 [ … ]

 
Граѓанските новинари – Гласот на општеството PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E enjte, 22 shkurt 2018 15:02
Webp.net compress image 2

Нови 15 претставници на граѓански организации и активисти се стекнаа со знаења и практични вештини од областа на граѓанското новинарство. Со тоа, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма  успешно обучија 83-ца граѓани кои ќе станат гласот на нивните заедници.

Пр [ … ]

 
Дали знаеме какви општествени промени предизвикуваме? PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E mërkurë, 21 shkurt 2018 16:51
Webp.net resizeimage

„Вие доаѓате од различни организации и допирате до комплетно различни целни групи. На различен начин зборувате за вашата организација со пријател, со донатор или со претставник на владина институција.“ Со ова, Сајмон Форестер, меѓународниот експерт на Цивика мобилитас, ја започна денешната рабо [ … ]

 
Нова можност за приказните и фотографиите/видеата на граѓанските новинари PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E mërkurë, 31 janar 2018 19:50
konkurs 2

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма го отворија вториот по ред конкурс за приказни и фотографии/видеа од граѓански новинари кој ќе трае до 11 февруари 2018 година

 
Совладајте ги вештините за граѓанско новинарство PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E mërkurë, 31 janar 2018 14:45
obuka za gragansko novinarstvo oglas

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во соработка со Телевизија Телма, ќе ја организира петтата по ред обука за граѓанско новинарство на 8 и 9 февруари 2018 година во Охрид.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

E re

Се наоѓаш тука  : Fillimi Lajme dhe opinioni Lajme